Cheesecake recept – baka en smarrig och nyttig cheesecake
Baka en nyttig protein cheesecake med smak av strawberry champagne – perfekt som sommarefterrätt.
Här kommer ett smarrigt receptet från Gymgrossisten.com. Baka en Strawberry champagne Cheesecake som är proteinrik och hälsosam! Hitta receptet här
INGREDIENSER 8 BITAR
2 dl Mandelmjöl (85 g)
7.5 cl Mandelsmör (75 g)
1.5 msk Sukrin sockersubstitut
200 g Cream cheese 3%
500 g Lättkvarg
4 st Äggvitor
1 krm Flavour Drops Vanilla
12.5 cl Whey-80 Strawberry Champagne (40 g)
2 msk Sukrin sockersubstitut
75 g Färska jordgubbar
1 tsk Potatismjöl
INSTRUKTIONER
Ställ ugnen till 175 C.
Börja med botten, bland ingredienserna (Mandelmjöl, mandelsmör och 1,5 msk Sukrin) och tryck ut degen i botten av en pajform med löstagbara kanter, jag använde en form som är 21 cm i diameter (lite mindre än en vanlig pajform). Ha i alla ingredienserna till fyllningen cream cheese, lättkvar, äggvitor, flavour drops, Whey-80, 1 msk Sukrin) i en skål och mixa ihop med en stavmixer. Smaka av om det behövs mer sötning. Värm jordgubbarna i micron, tillsätt 1 msk Sukrin och ha i potatismjölet. Häll smeten över botten och droppa sedan små klickar av jordgubssåsen i smeter. Virvla runt med en kniv tills det blir ett fint mönster, men blanda inte för mycket så att de båda smetarna blandas ihop helt. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. Det kommer vara lite lös i mitten av kakan men grädda inte längre, den kommer sätta sig när den får stå i kylen ett tag. Bakar du cheesecaken för länge kommer den bara bli torr. Ta ut kakan och låt den svalna ett tag. Ställ sedan in kakan i kylen i minst 3 timmar eller gärna över natten. Klar att serveras!
Här kommer några bra produkter som kan vara bra att ha hemma i skafferiet.
Lycka till och hoppas att det smakar.