Baka med stil och recept på bananbröd!
Just nu är det SUPERWEEK på Refunder och du får höjd återbäring hos flera butiker. I dagens inlägg är det fokus på mat och bak! Såhär i Cornona-tider kan det hända att man är hemma lite mer. Nu kanske du även har mer tid i hemmet och varför inte lägga lite tid på att baka eller laga något gott? Baka det där brödet eller kakan man länge velat testa! Jag kommer tipsa om recept på ett ur-gott bananbröd och stilsäkra redskap till baket och köket.
Köketsfavoriter har så mycket härliga saker till baket och köket. Dom har en kategori som heter ”Baktillbehör” där du hittar massa härliga saker till baket men också andra kategorier där det finns saker för köket eller dukningen. Allt ifrån funktionella brödformar, jäskorgar, kavlar till spritsar & tyllar. Nu är det 6% återbäring på allt du shoppar från Köketsfavoriter.
Stor pajform i turkos HÄR/ Bakform ”Katedral” HÄR/ Bakform guld HÄR/ Buke i gammelrosa HÄR/ Bakmaskin HÄR/ Förkläde i grått HÄR/ Fantastiskt fat att lägga godsaker på HÄR/ Tårtspade HÄR/ Grytunderlägg HÄR/ Bakform som passar för bröd (bland annat bananbrödet) HÄR/
Vill du ha tips på ett supergott matigt bananbröd?
Här kommer det! Perfekt med en god ost på, eller jordnötssmör… mums! Baka och njut. Grunden för receptet kommer från Ica.se <3
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 4 dl mjöl, helst lite mörkare. Exempelvis vetekli eller rågsikt. Själv hade jag en mörk glutenfri mjölmix.
- 1 dl solrosfrön
- 1-2 dl hasselnötter eller valnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 bananer + en till toppen!
- 1/2 dl mörk sirap
- 2 1/2 dl filmjölk
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
- Skala och mosa bananerna.
- Rör ner bananmos, sirap och filmjölk i grynblandningen.
- Häll smeten i en smord brödform (à ca 1 ½ liter) och dela en banan som du lägger på toppen.
- Ställ in brödet i mitten av ugnen ca 50 minuter. Ta ut och stjälp upp på galler. Låt svalna under bakduk.
Hoppas du gillar det!
För mer inspo följ mig under raagna på Instagram.