Goda rödbetsbiffar
Här kommer ett recept på goda rödbetsbiffar, ett supergott och hälsosamt vegetariskt alternativ från Bodystore.com.
Laga rödbetsbiffar
INGREDIENSER 4 PORTIONER
3 st rödbetor
1 st rödlök
1 st burk svarta bönor
3 st ägg
1 dl majsmjöl
2 krm nymalen svartpeppar
2 krm salt
Gör så här:
Skölj bönorna och riv rödbetorna grovt. Lägg de rivna rödbetorna i en skål och salta. Låt dra i ett par minuter. Skala och finhacka löken och fräs på medelvärme i olivolja tills den blivit mjuk och fått lite färg. Pressa de rivna rotfrukterna med handen så du får ut så mycket vätska som möjligt. Häll av vätskan. Mosa bönorna i en skål med händerna eller en mixer och blanda sedan i den rivna rödbetan och löken. Tillsätt ägg, peppar, salt och mjöl. Blanda samman smeten ordentligt. Ta en bit av rotfruktssmeten och forma till biffar, det går lättare att forma om du fuktar händerna lite. Om du har tid så kan du låta biffarna vila i kylen ca 30 min innan du formar dom, då håller dom ihop bättre. Stek på medellåg temperatur i en stekpanna med rikligt med olja/smör/ghee i cirka 5 minuter per sida till biffarna fått en fin stekyta.
Lägg upp biffarna på en bit hushållspapper och låt svalna ett par minuter.
Servera med exempelvis en matig sallad.
På Bodystore.com hittar du bl a ett stort urval av hälso- och livsmedelsprodukter som passar bra till matlagning och bakning. Här är några produkter som du kan använda när du lagar rödbetsbiffarna.
Smaklig spis!