Grekisk lasagne
Hej på er,
Det är söndag och dags för ett nytt recept inför kommande veckas matlådor. Det blir en grekisk lasagne packad med 40 g protein per portion. Den är enkel att göra i stora mängder och god att frysa in. Just nu beställer du hem alla varor med högst återbäring via mathem.se.
Grekisk lasagne
För 6 portioner:
-500 g nötfärs
-1 pkt keso mini
-1 pkt philadelphia light vitlök
-150 g fetaost
-140 g soltorkade tomater
-9 lasagneplattor
-75 g mager ost
-rapsolja
-salt, peppar, vitlökskrydda
Gör såhär:
-Sätt ugnen på 200 grader.
-Stek nötfärsen. Krydda med salt, peppar, vitlökspulver.
-Mixa keso, philadelphia, salt, peppar, vitlökspulver.
-Ta fram en ugnsform. Lägg kesoröran i botten, sedan lasagneplattor, nötfärs, soltorkade tomater och fetaost. Preppa tre lager. Toppa med ost.
-Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Macros per portion:
-Kcal: ca 510
-Protein: 40 g
-Kolhydrater: 23 g
-Fett: 27 g
Beställ hem samtliga varor via mathem.se för att få upp till 4% cashback när du handlar via Refunder.
Video på hur du utför receptet steg-för-steg finns på min TikTok.
Önskar er en fin vecka,
Evelina